Garn

Pelsgarn og pelsblandinger fra Holen ullverksted.

Vi har jobba lenge med å lage det perfekte garn. Mange ullsorter, saueraser og mye prøver. Vi har krysset sauerasene fram og tilbake for å få fram de beste egenskapene i ulla. Vi har designa en egen klippekrakk for best resultat i klippinga.

Vi mener en skal ikke bruke samme ullsortene til alt. Det er ikke to saueraser med lik ull. Dette har vært en lang prosess, istedenfor å blande i syntetiske stoffer: som til meg er( plastikk) har vi blanda forskjellig ullsorter.
Det garnet vi nå går ut med er prøvd ut av mange forskjellige yrkesgrupper. Sokkegarnet er slitesterk og varmt, ikke for tjukk til sko, 2 tråds garnet er prøvd ut av dyrleger, gjetere, fjellklatrere som klatrer i isen, folk som jobber på fryselager, og i industrien.
Det andre garnet er kvit pels som er perfekt til baby og barneklær. Ingen tynne korte fiber som kommer i luftvegene til de små. Det er og veldig godt egnet til nydelige tepper.
Det tredje typen er mest beregna på jumper, jakker, drakter, klær av alle sorter.
De lange silkeliknende fibrene er behagelige og veldig varmt. Kontor arbeidere er plaget med vonde nakker og skulder det hjelper med myk ull rett på nakken. Lanolinprodukter vil og på samme tid isolere mot for mye varme. Vi holder oss derfor lune og varme i alle slaks vær og klima, ute og inne.
Vi har en del oppskrifter ferdig, vi lager hele tiden nye.
Garnet er farget med samme farger som ulla våres og kommer derfor i alle fargene som ulla.

Kontakt oss for pris

maskinspunnet garn 5-11-11 006maskinspunnet garn 5-11-11 002maskinspunnet garn 5-11-11 001maskinspunnet garn 5-11-11 004maskinspunnet garn 5-11-11 005